2013 – 2009

Dolle Pret in ’t Cabaret 2013

Jules, de dekstier van boer Fons legt het loodje. Ten einde raad gaat Fons met zijn knecht naar Parijs om daar op Oscar de Brulé, europees kampioen rood-wit, te bieden. In de Franse hoofdstad aangekomen, komens zij terecht in ‘Le Papillon’, een café-cabaret uitgebaat door Madame Zsazsa en haar man Jerome. Vanaf dan lopen de dingen anders…

De Slappe der Wet 2012

Tijdens de tropisch hete zomer van 1976 lopen ook op het plaatselijk politiebureau de temperaturen hoog op. Bankovervaller Sjonnie Steelmans ziet hier in voorarrest. Commissaris De Hondt heeft weekenddienst, maar wordt ernstig in verleiding gebracht om zijn dienst te verruilen voor een paar aangename dagen met zijn maitresse Dianne. Hij bedenkt snel een plan om zijn dienst op ‘verantwoorde’ wijze te verzekeren. ‘Geholpen’ door zijn bode Charel zou dit moeten lukken. Of niet…….?

De Slappe der Wet is een verehaal dat past in onze traditie. Onderhoudend, komisch, met actie, en een verrassend slot. Kamiel Kemels is de schrijver van deze klucht.

Koninginnemarkt 2011

Het Putmènneke, dat is de titel van het sprookje dat werd verteld en uitgebeeld op Koninginnedag. Op de Markt in Oirschot, in ons rijdend theaterke van twee bij zes meter. Zo’n acht voorstellingen, steeds voor een ‘uitverkochte’ zaal!

Het Proces van Proske Vod 2011

Karel Eens, een oude bekende bij onze vereniging, is de schrijver van Het Proces van Proske Vod. Met veel plezier  voor onszelf en de toeschouwers speelden wij drie avonden -waarvan twee uitverkocht- in februari 2011 dit verhaal.

Proske, stroper, zwartwerker, profiteur, wordt met twee gestolen kippen achter op z’n fiets door de veldwachter staande gehouden. Zijn vrouw Net probeert de arrestatie nog te verhinderen als er plots een schot valt. Veldwachter Maurice Flits valt dood neer, Proske is uiteraard hoofdverdachte. Maar er blijken nog meer mensen op de onheilsplek aanwezig te zijn geweest. Tijdens de rechtzaak wordt het nog een hele toer om de juiste toedracht te achterhalen, goed dat ‘Vrouwe Justitia’ en de ‘Geest van Maurice’ te hulp komen.

Kersttocht 2010

De volksstelling, dat was het tafereel dat wij uitbeeldden bij de traditionele kersttocht in Oirschot. En zoals u ziet deze keer een echte ”witte kerst” tocht!

Spoordonk Kermis, oktober 2010

Gert en Hermien, met ‘Alle duiven op de Dam’, dat was de playback-act die ten beste werd gegeven door dit illustere duo. De eerste prijs werd hiermee in de wacht gesleept in Café de Merode, tijdens Spoordonk Kermis. ‘n Grandioos succes, zogezegd.

De maffia-express 2010

Eind januari, begin februari 2010 werd deze thriller door ons opgevoerd. Een verhaal geschreven door Joris van den Eynde. Iemand die –in Vlaanderen- reeds zijn sporen heeft verdiend in de wereld van toneel, theater en televisie. ‘De politie is getipt over een vermoedelijke aanslag in Italië. Echter, men weet alleen dat een belangrijk maffia-kopstuk op weg is met de Ventimiglia-express. De politie besluit dan te gaan infiltreren’.

De staat betaalt 2009

Deze komische klucht werd geschreven door Ineke de Grijs, en door ons gespeeld in 2009. De familie Bonesteker –met pa Herman voorop- verzint van alles om de staat te laten betalen. De ene uitkering volgt rap op de andere. Dit kan zo niet blijven duren, uiteraard.