1983 – 1975

Met komplimenten van de sjeik 1983

Geschreven door Hans van Wijngaarden, gespeeld in februari 1983.

Student Karel Vogelsang wint een prijs in een oosterse loterij: drie maanden verzorging door Esmeralda, een schoonheid uit het gevolg van Sjeik Adir ben Yoessoef.

De man met de zak!! 1980

Is de titel van de tweede cabaretavond, die werd gebracht begin 1980. Dit was het vervolg op het succes van een jaar eerder.

De Barend Show 1979

Na vier jaar avondvullende verhalen gespeeld te hebben, werden de bakens in 1979 verzet. Een avond cabaret moest er komen! ´De Barend Show´, gedeeltelijk door de spelers zelf bedacht en geschreven, zorgde voor een dolenthousiast publiek. Let ook op de eerste foto: het publiek zit zowat bij de spelers op het podium!

Je moet er niet mee spelen! 1977

Waarmee dan niet? De dochter van de huishoudster! Max Dillemans gaat door voor een vrouwenhater, maar is in feite bang verliefd te worden. Zo zal hij een toegezegde bruidschat natuurlijk mislopen. Maar, de huishoudster heeft wel een heel temperamentvolle dochter……….

Dit blijspel werd in februari 1977 ten tonele gevoerd.

Hartjes aan ´t spit 1976

Vier vrouwen, en alle vier hartstikke verliefd op de charmante Eppie Wiersma. Tante Roos, Spriet, Marian en Helga hebben zo hun motieven!

Blijspel van Frans Drost, opgevoerd bij Café de Bocht in 1976. Helaas is de foto niet erg duidelijk. Maar ja, je kunt na 30 jaar niet alles nog verwachten. De foto geeft overigens wel een indruk van het decor zoals dat destijds door ons gemaakt werd……………

Voor hete vuren 1975

In 1973 werd een toneelstukje (´In de schoolbanken´) opgevoerd tijdens een feestavond van Buurtvereniging de Bocht. ´n Groepje spelers kreeg de smaak van toneelspelen te pakken, bij een uitgeverij werd een catalogus besteld, en een stuk werd uitgezocht. Na gedegen repeteren kon in januari 1975 het resultaat getoond worden aan het publiek!
´Voor hete vuren´ was het eerste avondvullend stuk, het eerste in een lange rij die nog steeds aangroeit!