1994 – 1984

Rosageur & Manusgein 1994

Deze klucht (van de hand van Aris Breemer) vertelt over de gebeurtenissen in het pension van Rosa en Manus. Door ons op de planken gezet in het voorjaar van 1994.

Rosa en Manus zijn twee verschillende karakters. Hun echtelijk gekibbel leidt tot spanningen en verdeeldheid. Gasten en medewerkers moeten partij kiezen! Het pension wordt door middel van een ´ijzeren gordijn´ verdeeld.

Bonbons in luxe verpakking 1992

Dit verhaal van Ria de Looze-Lafeber was onze keuze in maart 1992. Na afloop kwam de schrijfster even langs, om haar mening over onze vertolking van haar blijspel te geven. Oef……, dat viel mee, ze was er zéér goed over te spreken!

Wanneer geef je iemand luxe bonbons? Om iets goed te maken? ´Zomaar´een attentie? Zakenman Dirk van Oeveren heeft er heel wat mee te stellen.

Het minnespel der maagden 1991

In maart 1991 werd dit door D.J. Eggengoor geschreven verhaal door ons gebracht. Een zeer komische klucht!

Op de ´Drie Kieften´ wonen de zusters Wemeltien, Peuzeltien en Remmeltien. Knecht Boksen-Teun is er voor het boerenwerk. Op een mistige herfstavond komt na een auto-ongelukje Jonkheer Antoine Heijboer de Gauw in het leven van de zussen. De jonkheer ontdekt bij toeval op de boerderij een schilderij van Rubens, getiteld ´Het Minnespel der Maagden´. Met de opbrengst van het schilderij begint voor de drie maagden ook het minnespel.

Morgen komt er weer een dag 1990


Evert vindt van alles uit, behalve een manier om geld te verdienen. Maar dan, plots een nieuwe soort limonade! Dat komt goed uit nu dochter Jetty met haar deftige schoonfamilie thuis komt. Uiteindelijk blijkt de limonade toch beter geschikt als laxeermiddel…Na drie boerenkluchten werd het –begin 1990- tijd voor een blijspel! Dit verhaal over uitvinder Evert Bruinsma is van de auteur. Dick Maasland.

Niemand mag het weten…

Deze klucht speelt zich af op het kantoor van de Firma Koelman, handel in elektrische apparaten…

Een onbeschreven blad

Daar ontwaakt een vrouw die aan geheugenverlies lijdt. Dokter Ernst laat in de krant een foto plaatsen met als onderschrift: ´Deze vrouw is haar geheugen kwijt, wie kent haar?´. Vervolgens krijgt de vrouw –Linda- veel, heel veel bezoek. Is zij echt zo´n onbeschreven blaadje? Met deze komische thriller werd onze 25ste verjaardag gevierd. En met succes! Dit door Ton Davids geschreven verhaal speelt zich af op een ziekenhuiskamer.

Herrie op de hoeve 1988

Alweer een plattelandsklucht, maar nu met tien spelers! De bezetting in onze club was weer op sterkte.
In maart 1988 brachten wij drie uitvoeringen, meer dan 500 toeschouwers waren er bij.

Een stadse studente –landbouwhogeschool- gaat werken bij een oudere vrijgezelle boer. Daar komt praat van, dat verklaart de herrie op de Zonnehoeve!

Engeltje 1987

De jonge boer Nelis Dorenbos verdoet zijn tijd met nietsdoen, zijn knecht stookt illegale alcohol. Huishoudster Tonia moet het heft in handen gaan nemen, en bedenkt een plan om de zaak weer op het goede spoor te zetten.In februari 1987 traden wij voor het eerst op in de Meesterzaal van Gemeenschapshuis de Enck in Oirschot. Met de plattelandsklucht ´Engeltje´. Zes spelers, een souffleur, een regisseur en een technieker, meer mensen waren er niet bij nodig.

Revue ´uit de bocht` 1986

Begin 1986 werd deze revue ten tonele gebracht in Café St. Joris in Oirschot. Vier korte toneelstukjes (Het Ouw Mannenhuis, Ik wil trouwen, Narcose voor de loodgieter en Verstoorde romance) worden afgewisseld met de Playbackshow.

Echtgenoot te huur 1985

Op 7 en 9 februari 1985 wordt dit blijspel van Peter Bergvliet opgevoerd.

Dirk Verstoep raakt in financiële moeilijkheden. Als laatste redmiddel wordt aan een rijke neef een lening gevraagd, met als uitmaak dat de zaak uitgebreid wordt in verband met het in dienst treden van Dirks schoonzoon. Er is echter geen schoonzoon, ook dochter Ankie weet van niets. Oplossing: een echtgenoot huren bij een uitzendbureau!

Romance rond artikel 17. 1984

In januari 1984 werd dit blijspel (geschreven door P.J. Zonruiter) op de planken gezet.

Een meisje wordt uit zee gered door een jongeman. De jongeman eist haar op als beloning; internationaal zeerecht en het wetboek van koophandel –artikel 17- worden ervoor bijgehaald.