2004 – 2001

Culturele Dag, Markt in Oirschot, 19 september 2004

Deze dag had als thema ´Turp In´. In algemeen nederlands betekent dat zoveel als ´Naar het dorp toe´. Wij vertaalden dat thema als volgt: een bejaard boerenechtpaar gaat kleiner wonen in het dorp, en wordt door de kinderen en buurtgenoten overgehuisd.

Oorlog, soep en liefde 2004

Dit is in januari 2004 het laatste stuk dat wij in de ‘oude’ Enck speelden. Deze klucht (van Karel Eens) speelt zich af in een loopgraaf aan het begin van de oorlog. De gelegegenheid dus om met dit ‘oorlogsverhaal’ de oude Enck op te blazen!In de loopgraaf verdedigen Frans en Greta hun

vaderland, onder leiding van sergeant Hendrickx. Door een bombardement wordt de boerderij van Nand en Marjet verwoest, zij komen met hun dochter Thilleke ook in de loopgraaf terecht. Thilleke is in het bezit gekomen van zeer geheime Duitse documenten. De Duitsers zullen en moeten die terug hebben. Maar, aan vaderlandse zijde heerst nogal wat verdeeldheid omtrent de bestemming van die documenten…

Met de zegen van de heer 2003

Met deze klucht, van de Vlaamse schrijver Karel Eens, vierden wij samen met onze toeschouwers onze 30 jarige verjaardag in januari 2003. Voor deze gelegenheid werd De Enck omgetoverd tot een klein nonnenklooster.

Moeder overste heeft een probleem: het klooster dreigt failliet te gaan. Samen met haar medezusters worden oplossingen gezocht, en juist op dat ogenblik komt tuinman Lewie binnen met een koffer vol geld.
Kondigt dit godsgeschenk een uitweg uit de armoede aan? Hoeft Lewie niet ontslagen te worden? Waarom komen twee Italiaanse maffiosi het klooster met een bezoek ‘vereren’? En waarom de politie ook nog over de vloer?
Voor de zusters, die alleen de sereniteit van het kloosterleven gewend zijn, stapelen de problemen zich op

The rose garden 2002

Deze dolkomische klucht is geschreven door Anton Klee, en door ons opgevoerd in de Meesterzaal van De Enck in maart 2002.
Madame Rose is uitbaatster van ‘The Rose Garden’, een etablissement waar de meisjes Nathalie, Ursula en Nina hun best doen om het hun –mannelijk- cliënteel zo veel mogelijk naar de zin te maken. Maar wat te doen als Madame Rose ineens in elkaar zakt en het loodje legt? De meiden willen blijven werken, want de inkomsten zijn nu helemaal voor hen. Maar ja, Madame Rose moet dan wel in leven zijn, voor de buitenwereld dan toch. Ursula krijgt een idee……………, ’n idee wat vogelopzetter Jacques Boffin moet waarmaken!

In iedere badje een ander schatje 2001

Avondvullende klucht, geschreven door Theo Akkermans.

Door ons gespeeld in 2001. Het zal je maar gebeuren dat je ´n klusjesman laat komen om een defect badkamerslot te maken en dat die dan op het ´geniale´ idee komt om je flat via de badkamer door te verbinden met je buurman´s flat.