2008 – 2005

Roefeldag, 28 juni 2008

Tja, t’is weer voorbij, de Roefeldag. Op 28 juni presenteerden zo’n 30 toekomstige toneelspelers en –speelsters zichzelf. Zoals u hieronder op de foto’s kunt zien.

Komkommertijd 2008

De Enck als Hotel du Virage, waar wij in februari 2008 vier avonden een enthousiast publiek verwelkomden. Marie de Vries wint de hoofdprijs in een puzzelwedstrijd van de Story: twee weken onbezorgd op vakantie met echtgenoot Gerrit. Maar in het hotel logeren nog meer gasten. Die ook zo hun redenen hebben om er eens even tussen uit te moeten…

Straten Kermis, 9 september 2007

Onze bijdrage bestond uit een attractie die men een eeuw geleden op een kermis had kunnen tegenkomen. Kijk wat er te zien was in ons rariteitenkabinet.

Het Smirnoffvaccin 2007

’n Lachwekkend verhaal, geschreven door Karel Eens.
Deze Vlaamse schrijver is trouwens een oude bekende bij onze vereniging. Begin 2007 mochten wij meer dan 1100 toeschouwers ontvangen bij deze dolle klucht. In zijn kliniek ontdekt Dokter Groozeman een nieuw medicijn. Alhoewel, met de onbedoelde hulp van Napoleon, een van zijn patiënten. Dit smirnoffvaccin gaat dan nog voor eigenaardige gezingen zorgen…

Culturele dag, 17 september 2006

De Oirschotse Culturele Dag had dat jaar als thema ´uit de kunst´. Wij waren op de Markt aanwezig met een levend schilderij. De kunstschilder Josèph de l´Arbre weet niet goed hoe zijn compositie te arrangeren, en vraagt daarom mensen uit het publiek om te poseren in zijn schilderij. Josèph blijkt echter een charlatan die niet kan schilderen; galeriehoudster Marie-Thérèse zal tevreden moeten zijn met een foto.

Open Monumentendag, 10 september 2006

Deze komische thriller is geschreven door René Gybels, en door ons opgevoerd in februari 2006. Het verhaal vertelt wat er ruim vijftig jaar geleden op de Paelhoeve gebeurde.
De monumentendag had een duidelijk thema: feest. Wij vierden feest met een boerenbruiloft. Wout van het Goor stapt in het huwelijksbootje met Trui van den Ouwegrint. Wout en Trui nodigden hun gasten uit bij Café Vingerhoeds aan de Oude Grintweg in Oirschot.

Een hoed met brede randen 2006

Driekus en zijn zuster Liza, beiden ongehuwd, zijn de boer en boerin op de statige Paelhoeve. De meid Stientje en de knechten Nelis, Broos en Gieleke helpen mee om het werk op de boerderij gedaan te krijgen. Als op een avond de straatzanger Kobe met zijn kompanen aanklopt bij de Paelhoeve treffen zijn geen volk in huis. En, wat erger is, ook geen eten op tafel! Maar een fles jenever en wat eieren zijn snel buitgemaakt, de zangers gaan slapen in de veldschuur. De nacht zal voor hen dramatisch verlopen…

Nog ’n paar activiteiten 2005

Carnaval in februari, optreden tijdens de ´Meidenavond´ bij Café Buitenlust (foto 1, 2 en 3). Op 28 augustus vierde Buurtvereniging de Bocht haar 40-jarig jubileum. Zo´n 40 jaar terug was flower-power een van de manieren om erbij te horen (foto4)!

Vrouwenpower, de dwaallichten! 2005

Deze klucht is het eerste toneelstuk dat wij speelden (19, 25 en 26 februari 2005) in de nieuwe theaterzaal van Cultureel Centrum de Enck in Oirschot.

Kas Kinkels is burgemeester, zijn gemeenteraad wordt bemand door slager Nierkens, brouwer Mouthaan en groenteboer Quartel. Bepaald niet de slimste kerels, maar Kas is er mee in z´n sas. Zo blijf je baas in je dorp!
Dan besluiten hun vrouwen om met een lijst deel te nemen aan de raadsverkiezingen. Kas schrikt zich een hoedje; maar al snel gaat hij over tot het verzinnen van allerlei listen om de naderende ´Vrouwenpower´ te voorkomen.